Otvoritev SIJ poligona na vadbeni jasi Panovec v Novi Gorici

Otvoritev SIJ poligona na vadbeni jasi Panovec v Novi Gorici
Na današnji krajši slovesnosti v Panovcu na obrobju Nove Gorice smo predali namenu Vadbeno jaso Panovec, ki smo jo uredili na predlog občanov v okviru Participativnega proračuna in s pomočjo sredstev letnega proračuna Mestne občine Nova Gorica.
Vadbeno jaso smo obogatili tudi z jeklenim poligonom za vadbo na prostem, ki ga je podarila Skupina SIJ - Slovenska industrija jekla v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije-Združenjem športnih zvez. Mestna občina je za ureditev Vadbene jase Panovec iz proračuna namenila 48.000 €, od tega 20.000 € iz sredstev Participativnega proračuna.

Gozd Panovec je naravni spomenik in eden redkih gozdnih kompleksov v Sloveniji, ki se nahaja v neposredni bližini mesta. Vstopna točka predstavlja pomembno rekreacijsko območje, kjer dnevno začenjajo aktivni oddih številni obiskovalci gozda, tako sprehajalci kot rekreativci z obeh strani meje. Urejena vstopna točka s sodobno vadbeno in urbano opremo bo zagotovo pripomogla k še lepšemu oddihu v tem lepem in zelenem predelu ob mestu.

Predlog za ureditev fitnesa na prostem je sovpadal z aktivnostmi mestne občine, ki je na tem mestu že načrtovala ureditev vadbene jase in imela že pripravljeno projektno dokumentacijo za izvedbo projekta. Vadbeno jaso smo nato obogatili tudi z jeklenim poligonom za vadbo na prostem, ki ga je podarila Skupina SIJ v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije-Združenjem športnih zvez. Konstrukcija jeklenega športnega poligona je plod znanja in izdelave sodelavcev družbe SIJ Acroni iz Skupine SIJ: »V šestih slovenskih krajih je Skupina SIJ že donirala takšne poligone, najmanj pet jih je še v načrtu. V Skupini SIJ tako podpiramo razvoj športa in rekreacije za vse ter si želimo, da bi ljudje tudi skozi zavesten stik z jeklom spoznali, kako pomembno in vseprisotno je jeklo v naših življenjih, tudi v športnih rekvizitih in športni infrastrukturi«, je poudarila mag. Sara Wagner, vodja korporativnega komuniciranja Skupine SIJ. »Uporaba jeklenega športnega poligona bo marsikomu v izziv, da bo na njem preizkušal svoje zmogljivosti in svojo jekleno voljo. Pot do doseženega cilja ni nikoli lahka, za vsak uspeh na kateremkoli področju – športnem, poslovnem področju – je potrebna jeklena volja, da vztrajaš in se vsak dan trudiš še bolj. Jeklena volja je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ, s tem projektom in spodbujanjem k vadbi na poligonih jo širimo tudi v lokalne skupnosti po vsej Sloveniji,« je o poslanstvu projekta opremljanja lokalnih skupnosti po Sloveniji z jekleno športno infrastrukturo še povedala Sara Wagner.
 
Na današnji slovesnosti so spregovorili župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, projektant arhitekt Adrijan Cingerle, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec. Vsi so bodočim uporabnikom vadbene jase zaželeli, da bi jim dobro služila. Program današnje otvortitve so popestrili mladi športniki Goriškega gimnastičnega društva Nova Gorica in Športnega kluba Twist Nova Gorica, ki so uprizorili vadbo na poligonu.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji