LOKACIJA

Poligon se nahaja na lokaciji:
Vodovodna cesta 25, 1000 Ljubljana


AMBASADORKA

Petra Majdič - prva slovenska smučarska tekačica z olimpijsko medaljo in zmago v svetovnem pokalu
 
Petra Majdič (roj. 1979) velja za našo najuspešnejšo smučarsko tekačico vseh časov. Kraljica klasične tehnike je osvojila prvo tekaško medaljo na olimpijskih igrah, prvo zmago v svetovnem pokalu, mali kristalni globus v šprintu ter prvo medaljo na svetovnem prvenstvu. Na tekmah svetovnega pokala je osvojila kar 24 zmag, od tega 20 v šprintu.
Udeleženka treh OI (2002, 2006 in 2010) se je z epsko osvojeno bronasto medaljo v Vancouvru zapisala v srca mnogih. V Kanado je pripotovala kot favoritinja, a je le nekaj minut pred kvalifikacijami na ogrevalnem teku padla in se hudo poškodovala. Z izjemno odločnostjo in jekleno voljo se je podala na start in si pritekla olimpijski bron.
Je prejemnica medalje za zasluge Republike Slovenije (2009), trikratna športnica leta (2006, 2007 in 2009), ter Slovenka leta (2010). Leta 2007 je prejela Bloudkovo nagrado, najvišje državno priznanje na področju športa. Njen izjemen dosežek so počastili tudi Kanadčani, ki so ji za junaški nastop na olimpijskih igrah v Vancouvru podelili najvišjo kanadsko humanitarno priznanje fundacije Terryja Foxa.


Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji