LOKACIJA

Poligon se nahaja na lokaciji:
Stadion Portoval


AMBASADOR

Marko Kump - dolenjska puščica s 17 profesionalnimi zmagami

Novomeški kolesar Marko Kump (letnik 1988), ki so ga novinarji poimenovali tudi dolenjska puščica, je največji pečat pustil v dresu kolesarskega kluba Adria Mobil.

Že kot mladinec je dosegal vrhunske rezultate: leta 2005 je bil drugi na državnem prvenstvu in leto pozneje šesti na svetovnem prvenstvu mladincev. Profesionalno kariero, ki je trajala kar 14 sezon, je začel v dresu domačega kluba KK Adria Mobil. Leta 2010 se je prvič podal v tujino k ekipi Geox, nato pa večkrat zamenjal moštvene drese – bil je član ekip Saxo-Tinkoff, Lampre, UAE Emirates in nazadnje še CCC Sprandi Polkowice.

V karieri je zbral več kot 40 profesionalnih zmag in je po številu prvih mest doslej najuspešnejši Novomeščan. Velik uspeh je dosegel na dirki okoli jezera Činghaj, kjer je skupno osvojil kar sedem etapnih zmag. Leta 2015 si je s petimi etapnimi zmagami prikolesaril tudi zeleno majico. Dve etapni zmagi je osvojil tudi leto pozneje. Prav tako je dobil dve etapi na dirki po Sloveniji (2009, 2015) in zmagal na dirki po Poljski (2015).

Tekmovalno kariero je zaključil s koncem sezone 2020. Odtlej svoje bogate kolesarske izkušnje in znanje predaja mlajšim rodovom, kot športni direktor pa je ostal zvest svojemu matičnemu klubu Adria Mobil.
 


FOTOGALERIJA OTVORITVE

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji