LOKACIJA

Poligon se nahaja na lokaciji:
Begunjska cesta 2, 4290 Tržič 


AMBASADORJA

Žan Košir - dobitnik prve slovenske olimpijske kolajne in velikega kristalnega globusa v deskanju na snegu
 
Tržičan (roj. 1984) je na zimskih olimpijskih igrah (ZOI) prvič nastopil v Vancouvru (2010) in s šestim mestom izenačil dotlej najboljši slovenski dosežek v tej disciplini. Na ZOI v Sočiju (2014) je v paralelnem veleslalomu osvojil bronasto kolajno, prvo za Slovenijo v deskanju na snegu, na paralelnem slalomu pa še srebrno. Na ZOI v Pjongčangu (2018) je v paralelnem veleslalomu osvojil bronasto kolajno.
Kot prvi Slovenec je v sezoni 2014/15 osvojil veliki kristalni globus v deskanju na snegu ter uspehu dodal še dva mala – največ, kar se je osvojiti dalo. V svoji bogati karieri je nanizal vrhunske uvrstitve na tekmah svetovnega pokala in dragocene zmage tako v slalomu (Bad Gastein 2013 in 2015, Asahikawa 2015) kot veleslalomu (Asahikawa 2015, Pjongčang 2019). Je ambasador zdravega življenjskega sloga, prepletenega s športom.


Andrej Jerman - najboljši slovenski smukač vseh časov s prvo zmago v smuku za Slovenijo
 
Že kot šestletnik (roj. 1978) je začel trenirati alpsko smučanje pri Smučarskem klubu Tržič  in v otroških in mladinskih kategorijah pogosto stopil na zmagovalni oder.
S svojimi uspehi je postal najboljši slovenski smukač vseh časov. V svetovnem pokalu je prvič tekmoval leta 1999 in bil odtlej pa do zaključka tekmovalne kariere leta 2013 član ekipe za hitre discipline. Udeležil se je treh zimskih olimpijskih iger in petih svetovnih prvenstev.
V Garmisch-Partenkirchnu (2007) je v smuku osvojil prvo zmago za Slovenijo, uspeh je ponovil v Bormiu (2009). Na zmagovalni oder se je zavihtel še z drugim mestom v Garmisch-Partenkirchnu (2007) in tretjim mestom v Chamonixu (2008). V svoji bogati karieri vrhunskega smučarja se je na tekmah za svetovni pokal kar 27-krat uvrstil med najboljšo deseterico. Svoje znanje kot trener uspešno prenaša na tekmovalce.


FOTOGALERIJA OTVORITVE

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji