LOKACIJA

Poligon se nahaja na lokaciji:
Na jasi ob gozdnem parku Panovec


AMBASADOR

Jure Franko - legendarni alpski smučar in dobitnik prve slovenske zimske olimpijske kolajne
 
Jureta Franka (letnik 1962) je za smučanje navdušil oče Matija. Solkanec, dolgoletni član Smučarskega kluba Gorica, pri katerem je naredil prve zavoje na snegu, se je kasneje zaradi boljših pogojev preselil k ljubljanski Olimpiji. Jure Franko je mnogokratni primorski športnik leta, svoje najboljše predstave v veleslalomu in superveleslalomu pa je prikazal v olimpijski sezoni 1983/84.
 
Na zimskih olimpijskih igrah v Sarajevu leta 1984 je osvojil drugo mesto v veleslalomu in s tem prvo slovensko in jugoslovansko zimsko olimpijsko kolajno. Istega leta je postal športnik Jugoslavije in prejel red zaslug za narod s srebrno zvezdo, pomembno odlikovanje takratne države.
 
Leta 1985 je zmagal v veleslalomu na univerzijadi v italijanskem Bellunu, na tekmah svetovnega pokala pa je bil trikrat tretji. Kot tekmovalec v svetovnem pokalu se je upokojil leta 1985, a ostal aktiven smučar. Leta 1986 je postal svetovni profesionalni prvak in nosilec nagrade za fairplay na profesionalni turi v Združenih državah Amerike.
 
Po smučarski karieri se je podal v poslovne vode in več kot dvajset let preživel v tujini, večinoma na Japonskem in v Združenih državah Amerike. Leta 2014 je prejel priznanje za utrjevanje prijateljstva in prispevek k razvoju smučanja na Japonskem, leta 2019 pa japonsko državno odlikovanje za prispevek pri spodbujanju prijateljstva med Slovenijo in Japonsko. Aktivno je vključen tudi v humanitarno delo pri olimpijskem gibanju.


Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji