Otvoritev novega poligona za vadbo na prostem v Mariboru

Otvoritev novega poligona za vadbo na prostem v Mariboru
Maribor, 24. julij 2023 - V času med 23. in 29. julijem v Mariboru poteka Olimpijski festival evropske mladine, največji večpanožni športni dogodek za mlade pri nas. OFEM je mesto prelevil v olimpijsko središče, preplavilo ga je več kot 3.600 športnikov in športnic. V tem času pa Maribor ni pridobil le začasne prenovljene podobe. Postal je bogatejši za poligon za vadbo na prostem, izdelan po načelih krožnega gospodarstva, ki jih zasledujejo v Skupini SIJ – Slovenski industriji jekla v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenje športnih zvez.


Drugo največje slovensko mesto po številu prebivalcev nadaljuje s promocijo aktivnega življenjskega sloga. Danes smo otvorili novi jekleni poligon za vadbo na prostem. Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla že tradicionalno sodelujeta pri postavitvi tovrstnih jeklenih poligonov za vadbo na prostem. Enega od njih so danes, v ugledni družbi, v času poteka OFEM-a, postavili v Ljudskem vrtu, ob pomožnem nogometnem igrišču. »Ne gre le za profesionalni šport, na Olimpijskem komiteju Slovenije želimo spodbuditi šport za dobro počutje, za aktivno življenje, šport za vse. Naj bodo tovrstni poligoni točka, kjer se združijo generacije, kjer se delijo izkušnje in kjer je doma dobro počutje,« je izpostavil predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjo Bobinac, ki se mu je na odru pridružil tudi predsednik Evropskega olimpijskega komiteja, Spyros Capralos.
Župan mestne občine Maribor, Saša Arsenovič je dodal, da je izjemno vesel za odlične pobude, ki pripomorejo k aktivnemu preživljanju prostega časa mariborčanov, vodja korporativnega komuniciranja v Skupini SIJ mag. Sara Wagner pa je povedala: »Veseli me, da smo v okviru Olimpijskega festivala evropske mladine v Mariboru v uporabo predali še eno trajnostno športno infrastrukturo. Z 21. donacijo jeklenega poligona za vadbo na prostem v Skupini SIJ še naprej podpiramo razvoj športa in omogočamo rekreacijo za vse ljudi, da na poligonih krepijo svojo jekleno voljo. Obenem pa si želimo, da bi ljudje ob vadbi na teh poligonih spoznali, da ima jeklo pomembno vlogo tudi v športni infrastrukturi. Ponosni smo, da prakso trajnostnega delovanja prenašamo tudi na področje partnerstev v športu.«

Otvoritve so se udeležili številni športniki slovenske reprezentance na OFEM-u, prisoten pa je bil tudi ambasador poligona, Filip Flisar, nekdanji vrhunski športnik in olimpijec. »Fotografija na tej tabli me spominja na dosežke v mojem življenju. Prihajam iz ski krosa, športa, ki ga v Sloveniji nekaj let nazaj nihče ni poznal, danes pa sem ambasador tega festivala in poligona. Sem ponosen in srečen, da sem lahko del zgodbe povezovanja, druženja in športa za vse, je dejal Filip.«
Svoje spretnosti so na novem poligonu preizkusili tudi Mitja Petkovšek, telovadec in Mojca Rode, ritmična gimnastičarka ter mladi telovadci in telovadke iz ŠD center Maribor.
V skupini SIJ jeklene poligone za vadbo na prostem izdelujejo po načelih krožnega gospodarstva, iz recikliranega jekla. Poligon bo za prebivalce Maribora predstavljal novo pridobitev ter dodatno spodbudo k aktivnemu preživljanju časa in razvoju gibalnih sposobnosti vseh generacij.

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji