Jesenice bogatejše za še en jekelni poligon za vadbo na prostem

Jesenice bogatejše za še en jekelni poligon za vadbo na prostem
V okviru sodelovanja Skupine SIJ – Slovenska industrija jekla in Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez ter ob podpori lokalne skupnosti smo na Jesenicah predali v uporabo še en jekleni poligon za vadbo na prostem, prvi je postavljen ob ledeni dvorani Podmežakla. Nova pridobitev tako čaka na športno navdušene občane, ki bodo odslej lahko telovadili na ''jekleni pridobitvi'' pri Osnovni šoli Toneta Čufarja. Postavitev jeklenih poligonov je le ena od aktivnosti, s katero v Skupini SIJ pod krovnim imenom Jeklena volja v ljudeh prebujajo jekleno voljo kot notranjo moč za vztrajnost in trdo delo na poti k uspehu v športu in življenju sploh.
Današnji jekleni poligon za vadbo na prostem – že 18. po vrsti –, ki je sestavljen iz 86 metrov jeklenih cevi, 44 spojk in 19 kapic za stebričke, ima olimpijsko ambasadorko iz vrst alpskega smučanja – Marušo Ferk Saioni. Olimpijka, doma z Blejske Dobrave, je v svetovnem pokalu debitirala 21. januarja 2007 v Cortini d’Ampezzo na veleslalomski tekmi in se z visoko štartno številko z 18. mestom prvič uvrstila med dobitnice točk. Doslej je nastopila na šestih svetovnih članskih prvenstvih in štirih olimpijskih igrah. Marušin najboljši olimpijski rezultat je deveto mesto v alpski kombinaciji na letošnjih igrah v Pekingu.
 
Zbrane je s strani občine Jesenice nagovoril podžupan Miha Rezar: »Ponosen sem, da smo tovrstna sodelovanja v zadnjem času povečali ter, da imamo v Sloveniji družbeno odgovorna podjetja, ki vlagajo nazaj v lokalno skupnost. Le tako bomo lahko skrbeli za zdravje mladih ter redno aktivnost mlajših v lokalnih skupnostih po vsej državi.«
 
Začetek projekta jeklenih poligonov sega v leto 2014, ko so se v Skupini SIJ odločili, da želijo lokalnim skupnostim po Sloveniji omogočiti brezplačno rekreacijo na prostem. »Tako kot vrhunski športniki tudi v Slovenski industriji jekla kot proizvajalci jekel z višjo dodano vrednostjo ves čas stremimo k vrhunskosti v svoji panogi. Pot do odličnosti in doseženega cilja ni nikoli lahka. Za doseganje svojega maksimuma tako v športu kot v poslu je potrebna jeklena volja. Ta je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ. V čast nam je, da v sodelovanju z OKS – ZŠZ na Jesenicah, kjer delujejo naši proizvodni obrati in živijo naši zaposleni s svojimi družinami, postavljamo že drugi jekleni poligon za vadbo na prostem,« je ob otvoritvi jeklenega poligona povedala Katja Krumpak, vodja korporativnega komuniciranja v Skupini SIJ.
 
Kot predstavnika krovne športne organizacije sta se otvoritve udeležila prvi podpredsednik mag. Janez Sodržnik in vodja regijske pisarne Jesenice Brane Jeršin. Prvi podpredsednik OKS – ZŠZ mag. Janez Sodržnik je ob tem dodal: »Občina Jesenice je znana po svoji bogati jeklarski tradiciji in vsem, ki imamo radi šport, predvsem po svojih športnih uspehih, ki segajo daleč onkraj meja Slovenije. Ravno jeklarstvo in simbolika trdnosti jekla se očitno odražata v jekleni volji prebivalcev Jesenic. Brez jeklene volje v športu, pa tudi sicer v življenju ne moremo dosegati želenih ciljev. Verjamem, da bo tudi drugi jekleni poligon, ki ga Slovenska industrija jekla podarja občanom Jesenic, prispeval k nadaljnjemu sožitju jeklarstva in športa na Jesenicah, predvsem pa si želim uspešnega nadaljnjega razvoja na obeh področjih.«
 
Posebna čast je pripadla učencem in mladim športnikom OŠ Toneta Čufarja, ki jo vodi ravnatelj Gaber Klinar, saj so kot prvi preizkusili novi poligon in tako popestrili športno dopoldne na igrišču ob njihovi domači šoli.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji