V Miklavžu na Dravskem polju nov SIJ poligon

V Miklavžu na Dravskem polju nov SIJ poligon
Mreža »jeklenega projekta«, ki jo Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla ustvarja skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez, je od srede bogatejša za novo točko, že 15. po vrsti. Ta dan je bil namreč ljubiteljem športa vseh generacij v uporabo tudi uradno predan jekleni poligon za vadbo na prostem v Miklavžu na Dravskem polju.

Začetek projekta jeklenih poligonov sega v leto 2014, ko so se v Skupini SIJ odločili, da želijo skupnostim, v katerih delujejo njihove družbe in živijo njihovi zaposleni z družinami, ter drugim lokalnim skupnostim po Sloveniji omogočiti brezplačno rekreacijo na prostem. V sodelovanju z OKS – ZŠZ ter ob podpori lokalnih skupnosti so tako pred Miklavžem na Dravskem polju jeklene poligone že postavili na Jesenicah, v Murski Soboti, Prevaljah, na Ravnah na Koroškem, v Ljubljani, Grosupljem, Novi Gorici, Mozirju, Krškem, Postojni, na Ptuju, v Tržiču, Slovenj Gradcu in Pivki.

Jekleni poligoni so namenjeni rekreaciji na prostem in omogočajo izvedbo različnih športnih vadb. Jekleno konstrukcijo odlikujeta trdnost in odpornost, kar je pogoj za poligon, ki stoji na prostem. Prav jeklo je idealen material, saj dobro prenaša spremenljive vremenske razmere, uporabnikom pa s svojo trdnostjo daje občutek, da lahko na njem preizkušajo svoje telo in jekleno voljo. V izdelavo posameznega poligona je vloženih okoli 300 delovnih ur. Končni izdelek sestavlja 86 metrov jeklenih cevi, 44 spojk in 19 kapic za stebričke.

Sredino slavnostno otvoritev novega jeklenega poligona so pospremili podpredsednika OKS – ZŠZ mag. Janez Sodržnik in Tomaž Barada, vodja korporativnega komuniciranja v Skupini SIJ Katja Krumpak, župan Miklavža na Dravskem polju Egon Repnik in podžupanja Dragica Centrih, vodja regijske pisarne OKS – ZŠZ Iztok Kvas ter podpredsednik Športne zveze Miklavž na Dravskem polju Boris Potrč.
Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla z različnimi aktivnostmi pod skupnim imenom Jeklena volja v ljudeh prebuja jekleno voljo. S postavitvami jeklenih poligonov za vadbo na prostem v lokalnih okoljih pa jo želijo prebujati pri vseh ljudeh. Ob vsakem poligonu je tabla z navdihujočo športno zgodbo lokalnega športnega junaka – ambasadorja poligona, s katero prebuja jekleno voljo v vseh, ki se poženejo med jeklene cevi. V Miklavžu na Dravskem polju je to lokalni mladi mojster borilnih veščin Žiga Zagoranski. 18-letni taekwondoist in kickbokser, ki je svoj talent v obeh veščinah kronal s številnimi mednarodnimi uspehi, je nedavno prestopil tudi v člansko kategorijo. Novega poligona, ki ga bo tudi sam z veseljem uporabljal, se je izredno razveselil.

Novo domovanje 15. poligona je v idilični naravi v sklopu Športnega parka Skoke. Mag. Janez Sodržnik je izpostavil pomembnost načrtovanja zelenega bivalnega okolja, ki spodbuja k preživljanju prostega časa v naravi: »Načrtovanje zelenih in športnih površin, ki spodbuja ljudi, da prosti čas preživijo v naravi, športno aktivni, pomembno vpliva na kakovost bivanja in zdravje ljudi. Zato me še posebno veseli, da tudi gospodarstvo podpira tovrstne aktivnosti. Ne le v okolju, kjer ima svoje družbe, temveč po vsej Sloveniji. S Skupino SIJ na tem področju uspešno sodelujemo že vse od leta 2015. Poligon v občini Miklavž na Dravskem polju je že 15. po vrsti, do konca tega leta bomo v uporabo predali še tri – v Kranju, Novem mestu in na Jesenicah.«

Kako močno jekleno voljo imajo športniki v borilnih veščinah na Štajerskem, izredno dobro ve Tomaž Barada, nekdaj tudi sam uspešen športnik, danes pa podpredsednik OKS – ZŠZ. »Bila je volja in naredila se je pot. Čeprav je naselje Skoke v občini Miklavž na Dravskem polju manjši kraj, sem vesel da je Skupina SIJ izbrala ta kraj kot eno od lokacij, kjer smo postavili poligon. Želeli ste si ga in imate ga, otroci in odrasli. Vem, da ga boste tudi z veseljem uporabljali,« je povedal zbranim.

»Tako kot vrhunski športniki tudi v Slovenski industriji jekla kot proizvajalci jekel z višjo dodano vrednostjo ves čas stremimo k vrhunskosti v svoji panogi. Pot do odličnosti in doseženega cilja ni nikoli lahka. Za doseganje svojega maksimuma tako v športu kot v poslu je potrebna jeklena volja. Ta je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ in v čast mi je, da je pobudo za postavitev poligona in širjenje jeklene volje sprejela tudi Občina Miklavž na Dravskem polju,« je dodala vodja korporativnega komuniciranja v Skupini SIJ Katja Krumpak.

Nad novo jekleno pridobitvijo je bil izredno navdušen tudi župan Egon Repnik. Zahvalil se je vsem, ki so prispevali k postavitvi poligona, in dodal: »Smo športna občina, saj imamo kar štiri športne parke. Veliko vlagamo v razvoj športa in verjamemo, da bomo tudi v prihodnje lahko ponosni na naše športnike na največjih tekmovanjih. Tudi ambasadorju poligona Žigi Zagoranskemu iskreno privoščim, da nastopi na olimpijskih igrah.« Župan je bil tudi eden prvih, ki so novo pridobitev v njihovi občini preizkusili.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji