Otvoritev jeklenega poligona za vadbo na prostem v Pivki

Otvoritev jeklenega poligona za vadbo na prostem v Pivki
V okviru sodelovanja med Skupino SIJ in Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez ter ob podpori lokalne skupnosti smo v Pivki uradno otvorili prvi poligon v tem letu. Nova pridobitev, ki je bila sicer postavljena že prejšnje leto, tako čaka na športno navdušene občane, ki bodo odslej lahko telovadili na ''jekleni pridobitvi'' pri Osnovni šoli Pivka. Jekleni poligoni za vadbo na prostem so ena od aktivnosti, skozi katero pod krovnim imenom Jeklena volja Skupina SIJ prebuja jekleno voljo kot notranjo moč za vztrajnost in trdo delo na poti k uspehu v športu in življenju nasploh.
Današnji jekleni poligon za vadbo na prostem je tako že 14. po vrsti in predstavlja začetek nove zgodbe med krovno športno organizacijo in Skupino SIJ ter pomeni nadaljevanje ''jeklenega'' projekta vse do konca leta 2022. Skupaj s Skupino SIJ bomo do takrat postavili devet novih poligonov (tri vsako leto).
Poligon, ki je sestavljen iz 86 metrov jeklenih cevi in so ga izdelali v družbi SIJ Acroni, ima olimpijsko ambasadorko, ki prihaja iz vrst košarke – reprezentantka Tina Jakovina. Kot prvi so ga preizkusili otroci iz enote Vrtca Mavrica, Športno društvo Pike, otroci Osnovne šole Pivka in drugi. Začetek projekta jeklenih poligonov sega v leto 2014, ko so se v Skupini SIJ odločili, da želijo skupnostim, v katerih delujejo njihove družbe in živijo njihovi zaposleni z družinami, ter drugim lokalnim skupnostim po Sloveniji omogočiti brezplačno rekreacijo na prostem. »Tako za vrhunske rezultate kot tudi za redno rekreacijo sta potrebni samodisciplina in vztrajnost. Potrebna je jeklena volja. Ta je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ. S postavitvami jeklenih poligonov za vadbo na prostem želimo jekleno voljo prebujati v vseh ljudeh. Verjamemo, da bo vadba na tem poligonu marsikomu v izziv, da bo na njem preizkušal svoje zmogljivosti – svojo jekleno voljo,« je dejala Ksenija Štrancar, Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla.
Zbrane je pozdravil tudi župan občine Pivka Robert Smrdelj, mag. Taja Škorc, direktorica športa za vse in športa na lokalni ravni pri OKS-ZŠZ ter športnica ambasadorka poligona Tina Jakovina.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji