Postojna bogatejša za jekleni poligon za vadbo na prostem

Postojna bogatejša za jekleni poligon za vadbo na prostem
Skupaj s sponzorjem, skupino SIJ, smo danes v Postojni, ob nogometnem igrišču v športnem parku vojašnice slovenske vojske, odprli že deseti jekleni poligon za vadbo na prostem.
Skupaj s sponzorjem, skupino SIJ, smo danes v Postojni, ob nogometnem igrišču v športnem parku vojašnice slovenske vojske, odprli že deseti jekleni poligon za vadbo na prostem.
V vsak poligon, sestavljen iz 86 metrov jeklenih cevi, je vloženih 300 delovnih ur in današnjega so v uporabo krajanom predali župan občine Postojna Igor Marentič, vodja korporativnega komuniciranja skupine SIJ, mag. Sara Wagner, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik in vodja regijske pisarne OKS-ZŠZ Postojna Tomo Tiringer. Prvi so poligon uporabili učenci Osnovne šole Postojna, mladi košarkarji Košarkarskega društva Postojna, člani Postojnskih športnih društev in klubov.
 
Nad novo 'jekleno' pridobitvijo je bil navdušen tudi Mitja Nikolič, nekdanji košarkarski reprezentant in udeleženec Evropskega košarkarskega prvenstva leta 2015, čigar mlajši brat Aleksej Nikolić je bil član zlate reprezentance Eurobasketa 2017, ki je z jekleno voljo osvojila zgodovinsko kolajno za slovensko košarko. Skupaj z reprezentančnim kolegom iz Postojne Maticem Rebcem sta zato postala tudi ambasadorja poligona in bosta s svojo zgodbo prebujala jekleno voljo pri uporabnikih poligona. Mitja Nikolič je ob tej priložnosti dejal: »Iskreno sem vesel, da smo tudi v Postojni dobili novo orodje za vadbo, saj se šport začne točno na poligonih kot je ta. Vsi kot majhni otroci v svet športa vstopamo na zunanjih površinah in z vadbo ter igro na le-teh se čez leta razvijemo v vrhunske športnike.«
 
Pri skupini SIJ si želijo, da bi športni navdušenci z vadbo na poligonu še bolje poskrbeli za svoje telo in zdravje: »Vadba na tem poligonu bo marsikomu v izziv. Pot do doseženega cilja ni nikoli lahka, za vsak uspeh, za doseganje svojega maksimuma na kateremkoli področju – športnem, izobraževalnem, kulturnem ali poslovnem – je potrebna jeklena volja. Jeklena volja je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ – Slovenske industrije jekla, s postavitvami poligonov za vadbo na prostem pa želimo jekleno voljo prebujati tudi v lokalnih skupnostih po vsej Sloveniji.«, je ob otvoritvi novega poligona dodala vodja korporativnega komuniciranja pri skupini SIJ, mag. Sara Wagner.
 
Na otvoritvi poligona je bil prisoten tudi podpredsednik krovne športne organizacije na slovenskem, mag. Janez Sodržnik, predsednik Strokovnega sveta športa za vse, ki je ob ''jekleni'' potezi sponzorja še posebej vesel: »Razvoj športa na lokalni ravni je strateškega pomena za nadaljnje uspehe slovenskega športa in ustvarjanje pogojev, ki povečujejo delež aktivnega prebivalstva, kar je eden najpomembnejših ciljev OKS-ZŠZ. Zato smo veseli in hvaležni, da danes v uporabo predajamo že 10 jekleni poligon Skupine SIJ. Verjamem, da bo velika dodana vrednost občankam in občanom Postojne in širše regije, saj tako  vsi skupaj nedvomno prispevamo k izboljšanju pogojev za športno aktivnost ljudi v lokalnih okoljih.«

 
V športnem parku vojašnice slovenske vojske je zbrane pozdravil tudi župan občine Postojna, Igor Marentič, ki je dejal:
»Na občini Postojna smo izjemno veseli donacije Olimpijskega komiteja Slovenije in Slovenske industrije jekla, sploh v času, ko se vse meri z denarjem in redko kaj dobi zastonj. Zadovoljni smo, da se nad Postojno oblikuje odličen kotiček za mlade in mlade po srcu, kjer bodo lahko sproščali svojo energijo. Nov jekleni poligon dopolnjuje ponudbo športnega parka, ki sta ga do sedaj predstavljala prenovljen nogometni stadion in kolesarski poligon – pumptrack. Vse te stvari so izjemno dobrodošle, saj še dodatno motivirajo mladino, da več prostega časa preživi ob druženju na svežem zraku. Zato še enkrat hvala SIJ-u in OKS-u za novo postojnsko pridobitev in upam, da jo bodo naši aktivni občani znali dodobra izkoristiti«
 
Ob zaključku otvoritve sta prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik in predsednik Športne zveze Postojna Marjan Nagode, podpisala pogodbo o delovanju regijske pisarne Postojna za naslednje 4-letno obdobje. Podpis pogodbe o delovanju regijske pisarne sledi strategiji OKS-ZŠZ o delovanju na lokalni ravni, saj poglablja sodelovanje med športnimi zvezami in društvi v regiji in vzpodbuja k njihovemu proaktivnemu sodelovanju ob zagotavljanju ustreznih sistemskih sredstev za delovanje.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji